μπάρες δημητριακών με μέλι και ταχίνι

Μπάρες δημητριακών με μέλι και ταχίνι

Τα παιδιά λατρεύουν τα συχνά σνακ. Ειδικά όταν είναι και γλυκά, τα περιμένουν με ανυπομονησία!

Δεν ξέρω για σας αλλά εμείς όταν βγαίνουμε με την μικρή μου για βόλτα τότε είναι που την πιάνει μια πείνα να το πώ, μια λιγούρα να το πώ ή μία ακόμη απεγνωσμένη προσπάθεια να αγοράσουμε ένα ακόμη ανθυγιεινό σνακ από το κοντινότερο ψιλικατζίδικο.

Πειραματίστηκα με πολλές συνταγές έτσι ώστε να βρω μία που να είναι υγιεινή, να είναι γλυκιά και να της δίνει ενέργεια και δύναμη για την βόλτα μας στο πάρκο. Έτσι κατέληξα σε αυτή, έπειτα από προτροπή μιας φίλης, και πραγματικά την λατρέψαμε οικογενειακώς! Να σημειώσω ότι δεν έχει ούτε ένα γραμμάριο ζάχαρης αλλά ούτε και βούτυρο.

Μπάρες δημητριακών με μέλι και ταχίνι

Θα χρειαστούμε:

100γρ μέλι ανθέων

100γρ ταχίνι

80γρ δημητριακά

80γρ ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας

100γρ βρώμη

20γρ λιναρόσπορο ή σουσάμι

50γρ σταφίδα ( μπορείτε να βάλετε cranberries ή blueberries αλλά εγώ προτιμώ την ελληνική σταφίδα και ειδικά την μαύρη κορινθιακή σταφίδα η οποία θεωρείται και "θησαυρός" αντιοξειδωτικών )

Αναμειγνύουμε το μέλι με το ταχίνι και στην συνέχεια προσθέτουμε τα δημητριακά αφού τα θρυμματίσουμε πρώτα με τα χέρια. ( συμβουλή: βάλτε τον μικρό σας βοηθό να θρυμματίσει τα μισά όχι όλα...θα το βρει πολύ διασκεδαστικό :) ). Τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε προσεκτικά με τα χέρια ( θα βοηθούσε περισσότερο να φοράτε γάντια ). Αφού τελειώσουμε, καλύπτουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με διαφάνεια και βάζουμε το μίγμα. Το απλώνουμε καλά και το σκεπάζουμε πάλι με διαφάνεια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Την επόμενη ημέρα το πρωί το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε σε μακρόστενες μπάρες.

Καλή επιτυχία

Λένα