ψωμί με μέλι

Το παιδί μου δεν τρώει μέλι. Τί να κάνω?

Το μέλι είναι ένα από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινότερα τρόφιμα. Δίνει ενέργεια στους μυς και διαύγεια στο μυαλό γι'αυτό και θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές τροφές για τα παιδιά. Τί να κάνουμε όμως όταν το παιδί δεν θέλει να φάει μέλι?

Το ακούω πολύ συχνά από φίλες μου και πελάτισσες μαμάδες που συναντώ. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί ειδικά το μέλι μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Μπορεί ένα παιδί να μην τρώει μία φέτα ψωμί με μέλι αλλά μπορεί πολύ εύκολα να φάει μία φρουτοσαλάτα με φράουλα, μπανάνα, αχλάδι και μήλο. Αν προσθέσουμε και λίγο μελάκι με πασπαλισμένη κανέλα είμαι σίγουρη οτι θα την φάει με ευχαρίστηση!

Η κόρη μου δεν τρώει αυγό με ευκολία. Προσπαθώντας να βρω ένα τρόπο να το φάει ανακάλυψα μία πεντανόστημη και απίστευτα υγιεινή συνταγή για αυγόφετες και φυσικά δεν περέλειψα το αγαπημένο μου μελάκι. Μπορείτε να το δοκιμάσετε και εσείς!

Ένας ακόμη τρόπος για να καταναλώσει το μέλι είναι μέσα σε μπάρες δημητριακών με ταχίνι που θα φτιάξετε μαζί και θα μπορείτε να τις έχετε στο ψυγείο για ένα γρήγορο και εύκολο απογευματινό σνακ. Ο συνδιασμός ταχίνι με μέλι θα μπορούσε από μόνος του να θεωρηθεί υπερτροφή!

Αλλά και σαν ένα υγιεινό και απολαυστικό πρωινό μπορεί πολύ καλά να συνδιαστεί με γιαούρτι, δημητριακά, γύρη και ξηρούς καρπούς. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Χωρίς άγχος, λοιπόν, μπορούμε να τους προσφέρουμε μια ποικιλία υγιεινών σνακ με μέλι και να αφήνουμε στα ίδια την δυνατότητα επιλογής.

Καλή επιτυχία

Λένα