self care

5 tips για λαμπερή και υγιή επιδερμίδα αυτό το χειμώνα !

Είναι γνωστό πως με την αλλαγή του καιρού και την πτώση της θερμοκρασίας έρχεται και άμεση αλλαγή της γκαρνταρόμπας σου. Ήξερες όμως ότι μία τέτοια αλλαγή χρειάζεται και η επιδερμίδα σου;


Για να το θέσουμε απλά : το δέρμα αγαπάει τη σταθερότητα. Όταν παράγοντες όπως η θερμοκρασία και η ηλιοφάνεια αλλάζουν, η επιδερμίδα υφίσταται ένα σοκ. Ας πάρουμε για παράδειγμα την αλλαγή από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο -θέμα επίκαιρο λόγω εποχής- όπου υγρασία και θερμοκρασία βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. Το δέρμα τότε καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια να διατηρήσει τα επίπεδα υγρασίας του και πολύ συχνά γίνεται ξηρό, εύθραυστο και λεπτό.


Μια σωστή αλλαγή στη ρουτίνα περιποίησης σου όμως και δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα! Αρκεί μόνο να επιλέξεις τα κατάλληλα προϊόντα για εσένα και τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και δώσ’της αυτό το χειμώνα, τη φροντίδα που της αξίζει.

 

Απολέπιση, απολέπιση, απολέπιση :

΄Όση συνέπεια κι αν κατάφερες να δείξεις το καλοκαίρι με το αντηλιακό σου, η πιο ζεστή εποχή του χρόνου έχει αφήσει τα σημάδια της πάνω σου. Δεν ευθύνεται όμως μόνο η εποχή. Το δέρμα μπορεί να μην παύει ποτέ να ανανεώνεται, η πάροδος όμως του χρόνου δίνει σε αυτή τη διαδικασία πιο βραδείς ρυθμούς, με αποτέλεσμα όψη θαμπή και κουρασμένη.
Η λύση όμως είναι απλή : απολέπιση ! Η σωστή απολέπιση θα αυξήσει την κυτταρική αναγέννηση, θα καθαρίσει σε βάθος και θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σου, δίνοντάς της τη λάμψη και την ανανέωση που χρειάζεται! Plus : Πολύ καλύτερη απορρόφηση των δραστικών συστατικών από τα προϊόντα περιποίησής σου!
Προσπάθησε όμως να μην το παρακάνεις! 1-2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές, καθώς η επιδερμίδα σου τους χειμερινούς μήνες είναι αρκετά πιο ευαίσθητη!


Σωστή ενυδάτωση :

Η σωστή επιλογή της κατάλληλης ενυδατικής κρέμας για την επιδερμίδα σου είναι το α και το ω για να καταφέρει να επιβιώσει τους χειμερινούς μήνες. Ένα ταλαιπωρημένο και με τάσεις για αφυδάτωση δέρμα, χρειάζεται κρέμες με πλούσια υφή και ενισχυμένη σύνθεση, που να είναι σε θέση να προσφέρουν την εντατική ενυδάτωση και την προστασία που τόσο πολύ έχει ανάγκη αυτούς τους μήνες.


Έλαια προσώπου :

Για εσένα που έχεις ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα και θέλεις αυτό το κάτι παραπάνω για τους κρύους μήνες του χρόνου, μην ψάχνεις άλλο! Τα έλαια προσώπου είναι αυτά ακριβώς που θα συμπληρώσουν τέλεια τη δράση της ενυδατικής σου και θα σου δώσουν αυτή την έξτρα προστασία και ενυδάτωση που ζητάς. Τα ξηρά έλαια συγκεκριμένα, έχουν την ικανότητα να εισχωρούν σε βάθος, διαπερνώντας τα εξωτερικά στρώματα της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να την ενυδατώνουν και να τη θρέφουν ακόμα πιο αποτελεσματικά, χωρίς να αφήνουν ίχνος λιπαρότητας. Παράλληλα δημιουργούν ένα προστατευτικό “φιλμ” στην επιφάνειά του δέρματος προσφέροντας πραγματική προστασία από την αφυδάτωση.


Αντηλιακό όλες τις εποχές του χρόνου :

Μπορεί οι μέρες να μικραίνουν και τα σύννεφα να έχουν κάνει πλέον αισθητή την παρουσία τους, όμως άκου και αυτό : το 80% της UVA ακτινοβολίας, φτάνει στο δέρμα σου ακόμα και τότε! Καταλαβαίνεις λοιπόν τη σημαντικότητα ενός καλού αντηλιακού ακόμα και τους χειμερινούς μήνες, τόσο για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης, όσο και για τη μείωση του κινδύνου για δερματικές παθήσεις.
Και αν θέλεις κάτι παραπάνω από ένα απλό αντηλιακό, δοκίμασε τη νέα αντηλιακή κρέμα προσώπου Apicell -spf30- με Υαλουρονικό οξύ, Αλόη, Πανθενόλη και Νιασιναμίδη, για ρύθμιση της λιπαρότητας, εντατική ενυδάτωση και ανάπλαση. Υψηλή αντηλιακή προστασία ευρέως φάσματος, με φυσικά και ασφαλή οργανικά φίλτρα, σε μία πραγματικά λεπτόρρευστη σύνθεση γρήγορης απορρόφησης για ένα ελαφρύ και φυσικό αποτέλεσμα.

 

Μην ξεχνάς τα χείλη!

Από τα πιο ευαίσθητα σημεία τον χειμών, που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και πολύ αυχνά παραμελούνται, είναι τα χείλια σου! Είναι η περίοδος που σκάνε και ξεφλουδίζουν περισσότερο! Φρόντισε να έχεις πάντα στην τσάντα σου ένα ενυδατικό βάλσαμο χειλιών και θυμήσου να το εφαρμόζεις συχνά για να είναι πάντα απαλά και ενυδατωμένα.


Όποιος κι αν είναι ο τύπος επιδερμίδας σου , θεμέλιο της φροντίδας της πρέπει να είναι η καλή ενυδάτωση και η αποτελεσματική της προστασία. Ανεξάρτητα λοιπόν από τις εκάστοτε συνθήκες ή εποχές, ο στόχος είναι να μάθεις να ακούς το δέρμα σου και τις ανάγκες του. Έτσι θα έχεις πάντα μια υγιή και όμορφη επιδερμίδα που θα λάμπει όπως πραγματικά της αξίζει!