σπιτικό σιρόπι για πονόλαιμο με μέλι και πρόπολη

Συνταγή για σπιτικό φυτικό σιρόπι για βήχα και πονόλαιμο!

Πάει πολύς καιρός από τότε που η μικρή μου Ιωαννούλα είχε μόνιμα ένα βήχα, σχεδόν για όλο το χειμώνα, ο οποίος μάλιστα δεν έλεγε να φύγει με τίποτα…...Δοκιμάσαμε τα πάντα από σιροπάκια, σταγόνες μέχρι και μάσκες. Ένα μικρό φαρμακείο υπήρχε στην πόρτα του ψυγείου μας, μόνιμα! Ώσπου μια μέρα είπα Stop! Τόσα φάρμακα μόνο κακό θα μας κάνουν.

Έτσι λοιπόν ξεκίνησα την αναζήτησή μου στο διαδίκτυο και φυσικά τα πειράματά μου. Αφού λοιπόν δοκίμασα αρκετά και συνδύασα ακόμη περισσότερα, τελικά κατέληξα σε αυτό. Από τότε το έχω πει σε όλους, φίλους και γνωστούς ακόμη και σε πελάτες μου. Τα αποτελέσματα? Καταπληκτικά!

Αυτό που θα χρειαστείτε είναι μόνο 4 υλικά που τα έχετε ήδη στο σπίτι σας.

 

Συστατικά:

1 πορτοκάλι (αν υπάρχει η δυνατότητα να είναι χωρίς κερί, θα ήταν το ιδανικότερο,

αν όχι τότε θα χρειαστεί να το πλύνετε πολύ καλά)

1 λεμόνι

200γρ - 250γρ μέλι

Μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά (η κουρκούμη έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία μιας ποικιλίας εσωτερικών διαταραχών, όπως δυσπεψία, λοιμώξεις του λαιμού, κοινά κρυολογήματα)

Αφού πλύνετε πολύ καλά το πορτοκάλι χωρίστε το στη μέση. Το μισό κόψτε το σε φέτες και τοποθετήστε το σε ένα μικρό βαζάκι. Το άλλο μισό αφού το στύψετε βάλτε το και αυτό στο βαζάκι. Προσθέστε το χυμό του λεμονιού και τέλος τον κουρκουμά. Κλείστε και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί ο κουρκουμάς. Τέλος προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε.

Το σιροπάκι είναι έτοιμο!

Μπορείτε να το καταναλώσετε άφοβα τόσο εσείς όσο και τα παιδιά σας.

Δοσολογία : 1 κουταλιά της σούπας 2 - 3 φορές την ημέρα για μία εβδομάδα.

Διατηρήστε το στο ψυγείο για 15 ημέρες

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και είναι εντελώς ακίνδυνο!

Tip: Συνδυάστε το με μερικές σταγόνες πρόπολης σε κάθε κουταλιά. Το αποτελέσμα θα είναι ακόμη πιο γρήγορο και αποτελεσματικό.